Veilig onderweg met de wagen

Advies voor uw zonnebril

Een kwalitatief goede zonnebril is voor elke autoliefhebber een onmisbaar accessoire. Maar hoe kies je nu de juiste zonnebril? Met die vraag trokken we naar Jan Van Ommeslaeghe, zaakvoerder van de gelijknamige optiekzaak in Oudenaarde.

Gezondheid

Met ruim 50 jaar ervaring mag Optiek Van Ommeslaeghe zich een specialist in het vak noemen. Ideaal dus om ons tekst en uitleg te verschaffen over ‘de juiste zonnebril’. “Bij het kiezen van een zonnebril moeten we rekening houden met vier punten. In de eerste plaats is er de gezondheid, maar ook veiligheid, comfort en de ‘looks’ spelen een rol bij de keuze. Wat gezondheid betreft, moeten de glazen 100% UV-beschermend zijn. Daarom is het van belang een CE-gekeurde zonnebril te kiezen. De CE-markering bepaalt immers waar een zonnebril wettelijk moet aan voldoen. Als men een zonnebril draagt waarbij er onvoldoende UV-licht weg gefilterd wordt, dan gaan de pupillen meer open en krijgen ze meer schadelijke UV-stralen binnen en dat is nog schadelijker voor de ogen dan zonder bril. Het is overigens niet de (donkere) kleur van de glazen die van belang is, wel het filterend vermogen. Een goede zonnebril is ook voorzien van ontspiegeling, niet alleen aan de buitenkant, maar ook aan de binnenzijde. Dat betekent dat de drager veel minder hinder ondervindt van de reflectie van het zonlicht achter hem. En de nieuwste ontspiegelingen filteren de UV-stralen ook weg uit het beetje licht dat via reflectie het oog wel nog bereikt en bieden op die manier de allerhoogste graad van bescherming.

Veiligheid

Een goede zonnebril verhoogt ook de veiligheid van de bestuurder. “Vooral bij op- en ondergaande zon kunnen we problemen hebben met hinderlijke reflecties op de weg voor ons. Daarom is een goede zonnebril voorzien van een polarisatiefilter. Gepolariseerde glazen nemen die reflectie weg. Topmerken zoals bijvoorbeeld Serengeti voegen daar ook een contrastfilter aan toe. Deze filtert het blauw verstrooide licht weg en verhoogt het contrast, waardoor de scherpte toeneemt en we een veel beter zicht hebben op de weg.”

Comfort

Een derde punt waar specialisten veel aandacht aan besteden, is het comfort. “Elke zonnebril neemt een deel van het zonlicht weg. Hoeveel dat precies is, wordt uitgedrukt in percentages en (vier) categorieën. Men moet er rekening mee houden dat het niet te donker mag worden. Voor autobestuurders is een zonnebril van ‘categorie 3’ het meest aangewezen. Dat betekent dat er ongeveer 80 tot 90% zonlicht wordt weg gefilterd, wat ideaal is om comfortabel auto te kunnen rijden. Categorie 4 neemt nog meer weg en laat maar +/- 5% door en dat is te weinig. Bovendien is het wettelijk niet toegelaten om met zo’n donkere glazen auto te rijden. Om altijd en overal de juiste hoeveelheid licht te genieten, raden we een zonnebril aan met fotochromatische glazen. Deze passen zich aan de hoeveelheid licht aan en verbeteren sterk het comfort. Ook handig voor de autorijder is een bril met ‘dégradé’-glazen die onderaan helderder en dus beter zijn om het dashboard af te lezen.”

Correct advies

Ook de grootte van de bril speelt een rol. “Ideaal is de bovenkant gelijk met of net iets boven de wenkbrauwen. Te klein is niet goed omdat de ruimte die niet wordt beschermd licht van bovenaf kan doorlaten. Zeker voor cabriorijders is dit een heel belangrijk punt. Elke kwaliteitsopticien zal er op letten dat een (zonne)bril perfect aansluit bij het aangezicht van de klant en gericht advies geven inzake het passende model. Ons motto is ‘de juiste bril op het juiste gezicht’. We moeten bijvoorbeeld absoluut vermijden dat de wimpers tegen de glazen komen omdat ze dan snel vuil worden. De bril mag ook niet op de wangen steunen. Voor mensen die een gewone bril dragen, hebben we ook de juiste oplossing in huis. De zonneglazen worden op sterkte gemaakt en zijn voorzien van alle technologieën die we net hebben aangehaald.”

De ‘look’

Last but not least speelt ook de juiste look een rol van belang. “Een bril moet passen bij de persoon die hem draagt. Als je met een mooie wagen rijdt, is het altijd fijn om een bril met uitstraling te dragen. Kortom: kies een zonnebril waar je je goed mee voelt, ook buiten de wagen. Ook hier is gedegen advies belangrijk.”

Onderhoud

Een kwalitatieve zonnebril is een samenspel van verschillende technologieën en dat heeft natuurlijk zijn prijs. Aan de andere kant is een investering in gezondheid, veiligheid en comfort nooit weggegooid geld. “Van een goede zonnebril kun je veel langer genieten. Wel belangrijk is een correct onderhoud. Reinigen doe je met een brillenpoetsproduct en microvezeldoek. Die combinatie neemt het vuil weg en ontvet tegelijkertijd de glazen. Komt er stof of zand op de glazen, spoel dat dan weg onder lauw stromend water. Wrijven heeft geen zin, want dan maak je alleen maar krassen. Ook wanneer de bril bezweet raakt of aan zee in de zoute lucht wordt gedragen, is afspoelen aangewezen. Zout tast immers glazen én montuur aan. En is jouw montuur wat vervormd, plooi er dan zelf niet aan, maar doe ook hier beroep op de knowhow van uw vakman-opticien.”

11 July 2015